Propagandni program

by vladimirgreblaher

Scenario za reklamni klip

klijent: Zvekni se d.o.o.
brand: ultimate exit
kampanja: „Budi i ti heroj“
trajanje: 180 sekundi
vrsta: igrani tv klip

STUDIO

Takozvana „siva soba“ ( kompletno siva 3-dimenzionalna pozadina ).
U dubini stoji covek srednjih godina, 40-50. Uredan,obrijan, ocesljan, u elegantnom odelu, cipelama. Deluje ozbiljno, bistrih ociju i pametnog pogleda. Gleda oko sebe, vise zacudjeno i radoznalo, kao da pokusava da shvati gde se nalazi i kako da se postavi i ponasa.
Kamera mu se lagano priblizava, kao osoba koja mu prilazi.
GLAS OFF
Dobar dan.
Covak se okrece ka kameri, siroko i ljubazno se nasmeje, klimne glavom otpozdravljajuci.
GLAS OFF
Vi ste Petar Petrovic?
Covek sa osmehom klimne glavom.
GLAS OFF
Imate 45 godina, rodjeni ste u Beogradu, zavrsili ste fakultet, magistrirali, a onda nakon 5 godina pauze i doktorirali, govorite engleski i francuski, poznajete racunarsku tehniku, vladate svim operativnim sistemima i programskim paketima…imate 20 godina radnog iskustva uglavnom na rukovodecim mestima i u sopstvenim preduzecima. Razvedeni, zivite sami. vozacka dozvola, neosudjivani…
Covek za to vreme direktno gleda u kameru i sa potvrdjivanjem prati ono sto se govori, vise skromno nego ponosno.
GLAS OFF
Zatvorili preduzeca, ostali bez posla, u kreditu. Pokusavate da prodate jedinu nekretninu koju posedujete ne bi ste li otplatili kredit, ali vam bas i ne ide. Kola ste odavno prodali i vozite se gradskim prevozom kada mozete da platite kartu. Sramota vas je da se svercujete u tim godinama. Letovanje je samo tudje na slikama.Sasvim ste bankrotirali. Poslednje 2 godine uzaludno pokusavate da pronadjete posao. Niste izbirljivi.
Sa prijateljima ste prestali da komunicirate posto ste naporni sami sebi u svojim problemima, pa ih postedjujete. Alimentaciju niste platili godinama. Dete vas jos uvek voli, ali vise onako kao kucnog ljubimca, sobzirom da nemate odgovor ni na jedno od pitanja, odavno vec nigde ne idete posto zivite kod rodjaka na periferiji, sirite ocaj i depresiju oko sebe. Psu vec dlaka opada. Emotivni i sexualni zivot su stvari kojih se rado secate. Nemate dobru ideju sta bi ste sa sobom. Uvek ste sanjali da postanete heroj, ali ne kao Dzems Bond, prokleti tajni agent?
Da, to su sve ozbiljne i teske stvari, problemi sa kojima ne umete da izadjete na kraj. Da li ste ikada razmisljali o samoubistvu?
Covek gleda u kameru i lice mu postaje sve umornije, oci lagano gube sjaj i kao da se nekako potvrdno skupio. Na poslednju recenicu, upitno pogleda, a onda kao da se obradovao, vadi pistolj i stavlja cev u usta.
GLAS OFF
Ne, ne,ne…! Stanite. To je prljavo i neuredno, pravi velike fleke i neko mora da cisti za vama, a onda…nije zanemarljivo ni pitanje policije koje neizbezno sledi vasim rodjacima: „Odakle mu pistolj?“
Covek upitno pogleda, polako izvlaci cev iz usta. Nakon nekog vremena ih i zatvori. Ponovo postaje umoran.

GLAS OFF( veselo i poletno )

Ne ocajavajte! Zato smo mi tu! Da vam vratimo dostojanstvo na brz i lagan nacin. „Zvekni se“ je resenje koje ste dugo cekali. Resenje koje ce i vama i svima oko vas da donese olaksanje bez neugodnih posledica. Vreme je da i vi postanete heroj!
„Ultimate exit“ je nas novi proizvod koji vam donosi resenje.
U kadru se, ispred lica coveka pojavljuje zenska ruka, dugacki, elegantni prsti, negovani, lakirani nokti, bez nakita. Izmedju palca i kaziprsta ruka drzi kapsulu u koju covek gleda.
GLAS OFF
Razvijen u nasim laboratorijama, domaci proizvod za domace trziste. Jednostavan i lak za upotrebu, kao antibiotik, progutate i svi vasi problemi su reseni. Jedinstvena kombinacija morfina sa cijanidom ce prvo da vas uspava, a onda i da vas ubije u snu na nacin na kome ce mnogi da vam pozavide, a priznacete, vreme je da neko konacno pozavidi i vama! Nema nereda, masnih i necistljivih fleka, uvidjaja, saslusavanja. Niko nece morati da vas stgruze ili pere sa asfalta, vadi iz reke ili skida sa grede, sada ste u prilici da ostvarite san svakog pristojnog coveka, umiranje u snu! Neka vam zavide prijatelji i komsije! Vi ste se resili svih svojih problema, vasa okolina se resila vas, niste na teretu budzeta ni deteta. Sve to u jednoj, maloj kapsuli i to u atraktivnom pakovanju! Casa vode je sve sto vam je potrebno, ali naravno da moze da se proguta i na suvo, sklisko klizne niz grlo zahvaljujuci posebnom lubrikantu kojim je premazana! jedinstveno „Ulitmate exit“ resenje! Konacno i vi mozete da budete neciji heroj!
Covekovo lice se lagano ozaruje, od umornog postaje ponovo ono lice sigurno u sebe na koje se navikao u ogledalu. Kicma se ispravlja i cela njegova pojava sada izgleda pozeljno i dostojanstveno. U dnu slike se vidi atraktivno pakovanje u koje se „Ultimate exit“ pakuje, kao i ime preduzeca „Zvekni se d.o.o“, adresa, brojevi telefona, web adresa i e-mail adresa.
GLAS OFF
Kompanija „Zvekni se.do.o.“ iz Beograda, pripremila je i porodicna i grupna pakovanja koja, naravno, dolaze uz popuste, proizvod saljemo pouzecem u bilo koji deo zemlje ili inostranstva. Ukoliko zelite da konsultujete vaseg lekara, slobodno, dobicete samo preporuke od kojih neke mozete da vidite i na nasem web site-u, no, uvek se setite da nemate zdravstveno osiguranje, a da privatni lekari kostaju. Mi smo tu da vam izadjemo u susret, postojimo samo zbog vas i nasi timovi strucnjaka samo zbog vas i samo za vas danonocno rade! Narucite, odmah! Ukoliko omdah narucite, dobijate dva po ceni jednog, obradujte nekog od bliznjih! Budite heroj! „Zvekni se do.o. i Ulitmate exit“ samo sada i samo ovde, samo za vas!
Covek iz zenske ruke uzima kapsulu, gleda je i sasvim sigurno i ponosno stavlja u usta. Podigne palac desne ruke, potvrdno, seretski namigne i proguta. Fade out.

Kraj

Advertisements